Boers&Boers op bezoek bij Big Green Egg

Bij Boers&Boers geloven we dat het bereiden van een mooi diner begint met aandacht – voor herkomst, kooktechnieken en beleving. En zoals met alles willen we stress voorkomen, dus onze klanten helpen met producten die kwalitatief hoogstaand zijn maar ook makkelijk te maken.

Onze kalkoenen en bijvoorbeeld Beef Wellingtons vinden inmiddels niet alleen hun weg naar keukens binnen, maar ook steeds vaker naar BBQ's buiten, door het hele land. Wat dat laatste betreft krijgen we dan ook heel vaak de vraag: hoe bereid ik dit perfect op de Big Green Egg?

We hebben ooit eens een heel mooi filmpje gemaakt met TV kok Rene Pluijm in de typisch Engelse warme keuken met Aga oven van onze toenmalige leverancier Copas. Een filmpje dat duizenden keren is bekeken.


Daarom leek het ons een goed plan om een aantal nieuwe filmpjes te maken waarin onze eigen chef Bert van Rijt samen met Leonard Elenbaas, de specialist van Big Green Egg, laat zien hoe je zowel een gevulde Boers&Boers kalkoen als Beef Wellington niet alleen in de oven, maar ook specifiek op de Big Green Egg kunt maken.

Twee mooie filmpjes dus, waar beide unieke Boers&Boers producten in de Big Green Egg Kookstudio uitgebreid aan de orde komen. Niet alleen om met het kijken alvast een beetje het kerstgevoel te ervaren, maar ook om 'live' een paar handige tips & tricks mee te krijgen in aanvulling op de bereidingswijzers die je hier kunt vinden.

Zodat jij – binnen of buiten – altijd tot een indrukwekkend en heerlijk resultaat komt en zelf ook echt kunt genieten!

Boers&Boers Kerstkalkoen op de Big Green Egg

Stap-voor-stap naar een perfect gegaarde, boterzachte kalkoen met een rijke, heerlijk uitgebalanceerde rooksmaak. Buiten koken, feestelijk resultaat.
Bert van RijtRestaurant Maes21 Baarlo en Chef Boers&Boers

"Het geheim? Rust, rook en respect voor de Kerstkalkoen. De Big Green Egg en Boers&Boers brengt het samen."

Beef Wellington uit de oven (Big Green Egg kookstudio)

Gemaakt in de Big Green Egg kookstudio en bereid in de oven, met instructies voor wie de Beef Wellington op de Big Green Egg wil bereiden.