Eendenpoot met rode port saus, gecaramelliseerde witlof en puree van groene kruiden
Benodigdheden (4 personen)
2 X 2 Confit Duck Legs, deze moeten 12 – 15 mins in de oven gegaard
1 x Jus met Port
Eventueel nog broccoli en/of spruitjes
Puree
200 gram kruimige aardappels
30 gram gehakte groene kruiden zoals peterselie,bieslook en kervel
1 eetlepel roomboter
50 gram melk
Zout en peper
Witlof
300 gram witlof
Theelepeltje suiker
Klontje roomboter
Zout en peper
Bereidingswijze
Puree
Aardappels schillen en opzetten met water tot ze gaar zijn
Aardappels afgieten en pureren met de gehakte groene kruiden, melk en boter en op smaak brengen met peper en zout
Gecaramelliseerde witlof
Witlof in kleine blaadjes snijden en deze uit elkaar halen
Bakken in olijfolie met peper, zout en suiker en op het laatst een klontje boter in de pan erbij
