Beef Wellington kerstmenu: waarom de Boers&Boers Wellington hét pronkstuk van je kerstdiner is

6 november 2025Jan Boers

Perfect gegaarde Beef Wellington op een houten balk met een vork

Met kerst wil je je gasten verrassen en verwennen. En daarvoor is onze prachtige Boers&BoersBeefWellington de perfecte keuze. Deze Beef Wellington is niet zonder reden een culinair hoogstaand feestgerecht: hij is samengesteld met een zorgvuldig geselecteerde 550 g Chateaubriand van Hereford rund, dat grazend op Limburgse natuurgebieden een unieke malsheid en smaak ontwikkelt. De Chateaubriand is niet goedkoop, maar een bewuste keuze omdat je dan het mooiste en meest rechte en dikste stuk hebt van de ossenhaas, zodat de Beef Wellington netjes gelijkelijk verdeeld gemaakt kan worden. 

In het pakket vind je daarnaast een huis-gemaakte “farce” (vulling) met kipgehakt, kastanjechampignons, sjalotjes en ei, aangevuld met Livar kloosterham, een rol vers bladerdeeg en zelfs een kernthermometer om de garing perfect op maat te krijgen. Dankzij de heldere bereidingswijzer is het bovendien verrassend eenvoudig te maken, ook als je geen doorgewinterde kok bent.

Op je kerstmenu zorgt deze Beef Wellington voor pure elegantie: de knapperige bladerdeeglaag, de rijke “umami” van de vulling, en het sappige, malse rundvlees vormen samen een harmonieus geheel dat een feestje creëert voor culinaire liefhebbers. Het gerecht serveert ruim 4–5 personen, en mocht je met een groter gezelschap zijn, dan kun je zelfs twee of meer Beef Wellingtons tegelijkertijd in de oven zetten voor ultiem genieten met elkaar. 

Kortom: door de Boers&Boers Beef Wellington op je kerstmenu te zetten, kies je voor een culinair hoogtepunt dat gegarandeerd de waardering van je gasten zal oogsten, maar vooral ook een heerlijk ‘centerpiece’ is om samen ultiem te genieten. Precies wat Kerst zo bijzonder kan maken!

More articles

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter